Stappenplannen voor het beste resultaat

Sommige klusjes kunt u zelf goed doen, als u weet wat u nodig heeft en welke stappen u moet nemen. Om u daarbij te helpen hebben wij een aantal stappenplannen voor u op een rijtje gezet.

Zo gaat u te werk...

Stap 1
Zorg voor goede ventilatie. Eerder behandelde oppervlakken eerst kaalschuren tot eindkorrel 100-120. Grondig stofzuigen. Neem het onbehandelde hout af met een oplossing van Intensiefreiniger en water (1:40) gemengd. Gebruik hiervoor een uitgewrongen doek. Laat het hout nu volledig drogen.

 

Stap 2
Breng olie bij voorkeur aan met een kortharige roller en laat deze 10-20 minuten inwerken, afhankelijk van het gekozen product. Werk in gedeeltes van maximaal 15-20 m2 per keer.

 

 

Stap 3
Wrijf de olie machinaal in het hout met een licht schurende (beige) pad. Masterolie en Colour Oil kunnen ook handmatig ingewreven worden.

 

 

 

 

Stap 4
Nadrogen met katoenen doeken tot het oppervlak er droog uitziet. Let op: Masterolie en Colour Oil de volgende dag nogmaals dun aanbrengen en direct inwrijven met de beige pad tot verzadiging. Droogwrijven met katoenen doeken.

 

 

Stap 5
De hele vloer aan het eind nog eenmaal opwrijven met een droge witte pad voor een egale, matzijden glans

Deze producten heeft u ervoor nodig!